Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS. kérlek nézzetek rá. barlang mélyén 1040 hPa mig a bejáratnál 760 Hgmm. Ebböl kell a barlang mélysége. minden 11 meteren 1hGmm változik a nyomás,

Főoldal » Középiskola » Fizika
384
Két barométerrel rendelkezünk az egyik a barlang bejáratánál a másik a barlang mélyén. Határozzátok meg a barlang mélységét , ha a barlang mélyén a barométer 1040hPa mutat, míg a bejáratnál a légnyomás normális vagyis 760 Hgmm.
Ne felejtsük minden 11m en 1 hGmm változik a nyomás.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, sos, fizika, Nyomás, barométer
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1040hPa=104000Pa (1hPa=100Pa)
104000Pa=780Hgmm (1Pa=0,0075Hgmm)
A nyomáskülönbség=780-760=20Hgmm
Ha 11méterenként nő 1Hgmm-el a nyomás, akkor a 20Hgmm nyomáskülönbséget 20·11=220m múlva érjük el, tehát ez lesz a barlang mélysége
1