Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki ebben is tudna segiteni?Írd fel annak a körnek az egyenletét,amelynek középpontja Q(1;-4) , a körvonal egy pontja pedig P(2;5) ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Írd fel annak a körnek az egyenletét,amelynek középpontja Q(1;-4) , a körvonal egy pontja pedig P(2;5)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a sugár kijön egy Pitagorasz-tétellel:
Q-P=(1-2;-4-5)=(-1;-9)
r2=12+92=82
r= 82 
innen csak be kell helyettesíteni a képletbe:
(x-1)2+(y+4)2=82
0