Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
313
3x+24=32-x

4x+21=6x-9

3x-21= - 9+6x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
3x+24=32-x /+x
4x+24=32 /-24
4x=8 /:4
x=2
b,
4x+21=6x-9 /+9
4x+30=6x /-4x
30=2x /:2
x=15
c,
3x-21=-9+6x /-3x
-21=-9+3x /+9
-12=3x /:3
x=-4



0