Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Telesítmény

Főoldal » Általános iskola » Fizika
401
Mennyi az emelő daru teljesítménye ha egy 8tonnás beton elemet 4m magasra emel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A teljesítményt nem tudod ezekből kiszámolni, csak a munkát, mivel a teljesítmény P = W · t, tehát ahhoz kellene az idő is.
Viszont az emelési munkát ki tudod számolni:
Wemelési = m · g · h
Wemelési = 8 000 kg · 9,8 m/s² · 4 m
Wemelési = 313 600 J = 313,6 kJ
0