Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1710
Egy kavicsot v0 = 10 m/s kezdősebességgel dobnak fel függőleges irányban. Milyen magasan lesz a kavics abban a pillanatban, amikor mozgási energiája egyenlő a helyzeti energiájával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A kezdeti mozgási energia: Em=1/2·m·v₀2
A helyzeti energia:Eh=m·g·h
A kezdeti mozgási energia felének kell egyenlőnek lenni a helyzeti energiával
Képletben:
1/2·1/2·m·v₀2=m·g·h⇒h=2,5m (m-el lehet egyszerűsíteni, tehát nem függ a tömegtől)
1