Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek haziii

Főoldal » Középiskola » Matematika
662
Aki tud legyszives segitsen megoldani ezt a két rövid feladatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy függvény helyettesítési értékeit úgy kapod meg, hogy behelyettesíted az ismeretlen helyére az értelmezési tartományának a pontjait.

Az 'a' feladat értelmezési tartománya másképpen -5<=x<=5, azaz Df={-5, -4, ... , 5}
A helyettesítési értékek: f(-5)=(-5)^2-10=15, f(-4)=(-4)^2-10=6, ...

Hasonlóan a 'b' feladatban Dg={3, 4, ..., 8}
A helyettesítési értékek: g(3)=4-(3-4)^2=3, g(4)=4-(4-4)^2=4, ...

Remélem, ez alapján a többit sikerül megoldani, de ha mégsem, kérdezz nyugodtan.
0