Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Ellenállás (Képet csatoltam) SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
409
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, ellenállás, volt, amper
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Megjegyzés. A feladatban a huzal(réz) fajlagos ellenállása (ró) van megadva, de nem a szokásos Ω·mm²/m, hanem m²-ben a keresztmetszet, ezért olyan "kicsi" az érték. Ezért a huzal megadott keresztmetszeténél is váltani kell m²-be
Kiszámítási képlet:
R=ró·l/A=1,78·10-8·60/0,5·10-6=214·10-2Ω=2,14Ω (reális érték)
A tekercsen átfolyó áramerősség
I=U/R=12V/2,14Ω=5,6A⇒Nem bírja el a vezeték szigetelése ezt az áramerősséget!
1