Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
y=2-4x
8x+3y=5

2x+y=11
3x-y=9

x-3y=4
5x+3y=-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,
2. sorba behelyettesítünk:
8x+3(2-4x)=5
8x+6-12x=5
-4x+6=5 /-6
-4x=-1
x=1/4=0,25
És y=2-4×0,25=1
b,
2x+y=11
3x-y=9
1 sorhoz hozzáadjuk a 2. sort
Így 5x=20
x=4, ebből y=3
c,
A 2. sort hozzáadjuk az 1. sorhoz
Így: 6x=3
x=0,5, ebből y=(-3,5)/3







-1