Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
https://prnt.sc/s0kn06
Csatoltam képet.
Előre is köszönöm a megoldást.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4. feladat
a,
x/100=0,017 /×100
x=1,7
3,25/z=0,1 /×z
3,25=0,1z /:0,1
z=32,5
b,
a=c×b
b=a/c
5. feladat:
a,
x-5=24 /+5
x=29
3+(y-5)=24 /-3
y-5=21 /+5
y=26
b,
10-z=3 /-10
-z=-7 /:-1
z=7
10-(z+2)=3
10-z-2=3
8-z=3 /-8
-z=-5 /:-1
z=5























Módosítva: 6 éve
0