Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi alapján induljak el? HASONLÓSÁG

Főoldal » Középiskola » Matematika
562
Meg tudom oldani a feladatot, de nem tudok elindulni.
Feladat:
Az ábrán látható derékszögű háromszög a oldala 15 cm, m magassága 12 cm. Határozd meg a b oldal hosszát centiméterben!

Kiszeretném számítani a c1 szakasz hosszát. Viszont nem tudom, hogy hogy kéne. a= m*c1  vagy m= c1*a  vagy c1= m*a 
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ahogy látod, c-hez tartozó magasságvonal további 2 derékszögű háromszögre bontotta a derékszögű háromszöget. A amc1 háromszögben az "a" az átfogó. Pitagorasz tételt alkalmazva ez a²=m²+(c1)²
Módosítva: 9 éve
1