Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat megoldása egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
2018
Egy apa a kertet 4 óra alatt ássa fel egyedül, fia 6 óra alatt. Hány óra alatt lesznek készen a munkával, ha együtt dolgoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1/4x + 1/6x = 1 /*4 *6
4x + 6x = 24
10x = 24 /10
x = 2,4

2,4 óra alatt ássák fel a kertet ketten.

0