Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉRLEK SEGÍTSETEEK!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
438
Egy négyzet alapú hasáb éleinek összege 7,2m. A magassága háromszor nagyobb az alapéleinél. Hány liter víz fél a hasábba és hány négyzetcentiméter a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
b=3a
8a+4b=7,2
8a+12a=7,2
20a=7,2
a=0,36
b=1,08
V=a*a*m=0,36*,36*1,08=0,139968 köbméter víz fér bele
0

Felszín:
A=2*a*a+4*a*b=2*0,36*,36+4*0,36*1,08=1,8144 négyzetméter
0

Összesen ugye van 2*4 a hosszúságú éle, mert négyzet alapú és van még négy oldaléle ami a magasságával egyenlő. tudjuk, hogy a magassága, azaz az oldaléle háromszorosa az alapéleknek.
0