Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek légyszi

Főoldal » Középiskola » Matematika
623
2x+y=11
3x-y=9
hogyan lehet kiszámolni a végeredményt egyenlettel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adjuk össze a két egyenletet! (Az egyenlő együtthatók módszere)
(ezt akkor célszerű alkalmazni, ha valamelyik ismeretlen együtthatója egyenlő. Ha nem egyenlő, könnyen egyenlővé lehet tenni, és ezután ha különböző előjelűek összeadom, vagy azonos esetén kivonom)
Ekkor a következő egyenletet kapom (y kiesik)
5x=20
x=4
X-et valamelyikbe visszahelyettesítem
2·4+y=11
y=3
1