Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
726
egy matek doga egyik feladata ami a mit matek tankönyvünkben is benne van de nem tudom megoldani ................ Előre is köszönöm !!!

a, Számíts ki az alábbi sokszögek területét!

E: Trapéz, amelynek alapjai 4 cm, illetve 3 dm hosszúak, magassága pedig 10 mm.
É: Négyzet, amelynek átlói 0,4 dm hosszúak.
L: Egyenlő szárú háromszög, amelynek alapja 7,5 cm, az alaphoz tartozó magassága 4,8 cm.
T: Derékszögű háromszög, amelynek befogói 6 cm és 50 mm hosszúak

b, Rendezd a sokszögeket területük szerint növekvő sorrendbe, majd írd le a betűjelüket! A négy betű összeolvasva értelmes szó adódik.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Segítség a feladathoz.
0

Trapéz
rövidebb alap => c=> 4cm
hosszabbik alap=> a=> 3dm => 30 cm
Magassága (m)=>10mm => 1cm
Terület = a+c/2•m
T= 30+4/2•1
T= 34:2•1
T= 17 cm²
Négyzet
a=> 0,4 dm => 40cm
T= a²=>40²=> 1600 cm
d²/2=> 40²:2 =>800cm
Egyenlő szárú háromszög
Módosítva: 6 éve
0