Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezeket a feladat típusokat nagyon nem értem, esetleg valaki segítene?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1031
2x=x+8
5x=x+16
Mennyi az x?
Valaki el tudná magyarázni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Jah és x+27=10x
0

x+27=10x

Szóval 9x az 27... azaz X=3
1

1) x=8
2) x=4
3) x=3

Kiszámolás:
2x=x+8 (levonok mindkét oldalról x-et)
x=8

másodiknál
5x=x+16 (levonok mindkét oldalról x-et)
4x=16 (osztom mindkét oldalt 4-gyel)
x=4

harmadik ezek alapján triviális
1