Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS!!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1206
Egy villámlás után a dörgést 6 másodperces késéssel hallottuk. Milyen messze volt a villám? ( Vedd figyelembe, hogy a villám fénye gyakorlatilag azonnal eljut a szemünkig)

Kaptunk egy beadandó dogét fizikából és már csak ez az egy kérdés maradt ki nekem és holnap van a határidő...
Előre is köszönöm ha beküldöd !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

Adatok:
t=6s
v=340m/s (a hang terjedési sebessége)
Kiszámítása:
v=s/t⇒s=v·t=340m/s·6s=2040m (kb. 2 km) Lehet, hogy valaki 330m/s-al számolja a hang terjedési sebességét levegőben)
1