Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!!!!!!!!!!!!

252
Élelmiszerek előállításának általános feltételei. (20 mondat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Biológia

Válaszok

1
Élelmiszer-előállító hely kizárólag ott létesíthető, ahol a dolgozók, a termékek, valamint a környezet védelméről gondoskodnak, továbbá ahol a helyiség és az alkalmazott gépek, eszközök, berendezések működésével kapcsolatos építészeti, műszaki, technológiai, környezetvédelmi, közegészségügyi, állategészségügyi és élelmiszer-higiéniai feltételek biztosítottak.
Az élelmiszer-előállító hely létesítését, illetve az feltételek lényeges megváltoztatásával járó átalakítását jóváhagyás céljából - a tervdokumentáció egyidejű bemutatása mellett - a telepítés helye szerint illetékes megyei (fovárosi) állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomásnak be kell jelenteni.
Élelmiszert előállítani kizárólag működési engedéllyel rendelkező élelmiszer-előállító helyen szabad. A muködési engedélyt - a vendéglátás kivételével - az Állomás az érdekelt szakhatóságok egyetértésével adja ki, illetve a feltételek megszűnte esetén vonja vissza.
Élelmiszertörvény:
Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény (ÉT)
E törvény célja, hogy meghatározza a közfogyasztásra szánt nyers, félkész, vagy feldolgozott élelmiszerek előállításának, forgalomba hozatalának és értékesítésének feltételeit oly módon, hogy biztosítsa a fogyasztók egészségének, érdekeinek, valamint a piaci verseny tisztaságának a védelmét, és segítse e termékek országok közötti szabad áramlását.
Az élelmiszerek előállításának általános feltételeinél szól a törvény az élelmiszer előállító hely létesítéséről, a nyersanyagok, az adalékanyagok felhasználásáról, közegészségügyi és élelmiszer-higiéniai feltételek biztosításáról.
A törvény szabályozza az új élelmiszerek, új termékek előállítását, a minőségi feltételeket, a forgalomba hozatal és értékesítés feltételeit. Szól a törvény a Magyar Élelmiszerkönyvről, a fogyasztók tájékoztatásáról és a hatósági ellenőrzésről.
Igaz nem 20 mondat, de segít ;)
Módosítva: 5 éve
0