Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vas-oxid

Főoldal » Általános iskola » Kémia
377
vas-oxid hány %-a vas?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Fe2O3 a képlete.

Vas atomtömege: 56 gramm
oxigén atomtömege: 16 gramm

vas-oxid tömege: 2*56+3*16 = 160 gramm

vas (tömeg%):
vas tömege * 100 / teljes tömeg=
(2*56 g)*100 / 160 g = 70%

A vas-oxid (Fe2O3) 70 tömeg%-a vas.

1