Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi,súrlódási energia

Főoldal » Középiskola » Fizika
458
Egy autó kereke és a talaj között a súrlódási tényező 0,15. Mekkora a jármű tömege, ha mozgása során 105 kJ súrlódási energia keletkezik 20 m-es úton.?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
μ = 0,15
s = 20 m
Ws = 105 kJ = 105 000 J
m = ?
----------------------------
Ws = -μ · Fny · s
Ebben az esetben a negatív előjelet elhagyhatjuk.
Ws = μ · Fny · s
Ws = μ · m · g · s
105 000 J = 0,15 · m · 9,8 m/s² · 20 m
m = 105 000 J / (0,15 · 9,8 m/s² · 20 m)
m = 3571,43 kg (pontosabban: 3571 + 3/7 kg)
0