Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGÍTSETEK HOLNAPRA KELLENEK!

Főoldal » Középiskola » Matematika
481
1. Egy mezőn egyenesen sétálva megteszünk 27 métert, majd elfordulunk valamerre, és
tovább gyalogolunk 52 métert, végül egy újabb irányváltoztatás után még 24 métert haladunk
egyenes irányba. Visszaérhetünk-e így a kiindulási helyünkre?
Egyszerűbben megfogalmazva: meghatároznak-e egy háromszöget az alábbi hosszúságú
szakaszok? a=27 m; b=52 m;c=24 m.

2. Egy háromszög két belső szöge 16° és 38°. Mekkora a háromszög harmadik belső szöge?
Hegyesszögű-e a háromszög? Mekkorák a külső szögei?

3. Egy 34 cm sugarú körbe írt téglalap oldalainak aránya 8:15. Határozza meg a téglalap
oldalainak hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, SEGÍTSETEK
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
Készítem!
0

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet. Kérlek az én válaszomat jelöld és fogadd el megoldásnak, mivel alkst rosszul írta fel Pitagorász tételét. Köszi!
Módosítva: 6 éve
1