Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felmérő

Főoldal » Általános iskola » Matematika
335
Valaki segítene ezekbe a feladatokban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
8x-9=71 /+9
8x=80 /:8
x=10
2. feladat
2x+3x+7=42
5x+7=42 /-7
5x=35 /:5
x=7
3. feladat
Gondolt szám: x
3x+2=17 /-2
3x=15 /:3
x=5
4. feladat
1. zseb: x forint
2. zseb: (2000-x) forint
x-(x/4)-20=(2000-x)+(x/4)+20
3/4x-20=2020-(3/4)x /+20
3/4x=2040-(3/4)x /+3/4x
6/4x=2040
x=1360
Így 1360 és (2000-1360)=640 ft van a zsebében













0