Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
358
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. megoldás
Az adatok kiírva, nem ismétlem.
Használjuk ki, hogy mindketten egyelő ideig mozogtak t₁=t₂
Képlettel fölírva az egyenlőséget
s₁/v₁=(s-s₁)/v₂
behelyettesítve:
s₁/30=(200-s₁)/90 (elvégezve a beszorzást)
90·s₁=6000-30s₁
s₁=50km
s₂=150km

2. megoldás (következtetéssel)
az egyik sebesség a másiknak háromszorosa, tehát a nagyobb sebességű háromszor több utat tesz meg
Ezért osszuk az egész utat 4 egyenlő részre (3:1) arányba
ekkor 1"rész" út 50km, ez lesz a kisebb sebességé, a másik út, ennek 3-szorosa 150km. Ebből látszik a találkozási helyük is.

0