Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljesítmény

Főoldal » Általános iskola » Fizika
441
Mennyi az emelö daru által végzett munka,ha egy 8 tonnás beton elemet 4m magasra emel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
m=8t=8000kg
h=s=4m
W=?
A 8000kg-ot 80000N erővel lehet felemelni. (Ezért az utat ilyenkor általában h-val jelölök s helyett, és emelési munkának is nevezhetik.
A kiszámítása:
W=F·h=80000N·4m=320000Nm=320000J=320kJ
0