Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlő háromszög területe

Főoldal » Általános iskola » Matematika
511
Mennyi az egyenlő háromszög területe, ha
1. a=4 cm, m=6cm
2. a=4,3cm m=24mm
3. a=35 cm m=4dm
4. a=1,3 m m=2dm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A háromszög területének kiszámításához van egy képlet, ezt kellett alkalmazni végig ( T=a*ma/2):

1. feladat:
a=4 cm
m=6 cm
T=a*ma/2=4*6/2=24/2=12
T= 12 cm²

2. feladat:
a=4,3 cm
m=24 mm=2,4 cm
T=a*ma/2=4,3*2,4/2=5,16 cm²
T= 5,16 cm²

3. feladat:
a=35 cm
m=4 dm=40 cm
T=a*ma/2=35*40/2=1400/2=700
T=700 cm²

4. feladat:
a=1,3 m=13 dm
m=2 dm
T=a*ma/2=13*2/2=26/2=13
T=13 dm²

Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet.
0