Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sokszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
1052
Hány oldala van egy szabályos sokszögnek, amelyben összesen 90 átló húzható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
n oldalú sokszög átlóinak száma:
n×(n-3)/2=90 átló /×2
n×(n-3)=180 átló
15×(15-3)=180 átló
Így az n=15 oldala van a szabályos sokszögnek
-1

Csatoltam képet. Feltettem, mert kérted, hogy oldjam meg, de Olga hamarább ért rá, így kérlek az Ő megoldását fogadd el Köszi!
Módosítva: 6 éve
0