Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitsen, koszonom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
315
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 8. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4.feladat:
V=15m×30m×2m=900m³ víz fér a medencébe
5.feladat:
a²+b²=c²
a²+8²=10²⇒a²=36⇒a=6
Így a háromszög alapterülete: (a×b)/2=(6×8)/2=24 cm²
V=T×m=24×15=360 cm³ a térfogata
A=2T+P=(24×2)+(c×m)+(b×m)+(a×m)=48+150+120+90=408 cm² a felszíne
-1