Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
696
Egy számtani sorozat 10. tagja 56, a 15. tagja 101. Mekkora a sorozat 2. tagja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a2=?=-7
a10=56
a15=101
d=?=9
először számoljuk ki a d-t:
(a15-a10):5=9
következő lépésben számoljuk ki az a2-t:
a2=a10-7d
a2=56-7·9
a2=56-63
a2=-7
Remélem, hogy nem számoltam el és remélem, hogy tudtam segíteni
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet.
0