Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Villamosság

Főoldal » Általános iskola » Fizika
476
Mekkora töltésmennyiség halad át a villámcsatorna merőleges keresztmetszetén t =1perc alatt,
ha az áramerősség I =15A? Veszélyes lehet-e ez az emberre nézve?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
I=15A
t=1perc=60s
Q=?
Használatos képlet
I=Q/t⇒Q=I·t=15A·60s=900As=900C (Coulomb)
Az emberi testre már 0,1A (100mA) is életveszélyes lehet! Ez még függ attól, hogy mennyi ideig folyik a testen az áram. Minél hosszabb ideig, annál veszélyesebb lehet, még a100mA-nél kisebb áram is!
0