Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
473
Tudnátok segíteni ebben a feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A lendületmegmaradás törvényét kell alkalmazni.
Ha jól értelmeztem a feladatot, akkor a kidobott tárgy tömege és a kiskocsi tömege összesen 150 kg.

Az eldobott tárgy lendülete:
It = 27 kg · 25 m/s
It = 675 kg · m/s

A törvény alkalmazása:
m₁ · v₁ = m₂ · v₂
123 kg · v₂ = 27 kg · 25 m/s
v₂ = 27 kg · 25 m/s / 123 kg
v₂ = 5,488 m/s
Azaz ennyivel gyorsabban fog haladni, vagyis a sebessége 16 + 5,488 = 21,488 m/s
0