Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolások

Főoldal » Középiskola » Kémia
429
Számítsd ki
a) 28,7g vízben lévő részecskék számát
b) 56g víz mólszámát
c) 56g víz térfogatát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kémiai számítások
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a)
1 mol víz 2*1+16=18 gramm
1/18 mol víz 1 gramm
28,7 * 1/18 mol víz 28,7 gramm

1 mol vízben 6*1023 db részecske van.
28,7 * 1/18 mol vízben 28,7 * 1/18 * 6 * 1023 db részecske van.
1,594 mol vízben 9,57 * 1023 db részecske van.

b)
1 mol víz 2*1+16=18 gramm
1/18 mol víz 1 gramm
56 * 1/18 mol víz 56 gramm

1 mol vízben 6*1023 db részecske van.
56 * 1/18 mol vízben 56 * 1/18 * 6 * 1023 db részecske van.
3,11 mol vízben 18,67 * 1023 db részecske van.

c)
függvénytáblázat 181. oldal
a víz sűrűsége 25 fokon: 997,07 kg/m3 = 0,99707 g/cm3

56 g víz térfogata (25 fokon)= 56 g / (0,99707 g/cm3) = 56,2 cm3
1