Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2051
A számolást is kérném.

Feladatok:

1; Hány átló húzható egy konvex sokszög egy csúcsából, ha a sokszög oldalainak száma: 11?
2; Hány oldalú az a konvex sokszög, amelynek egy csúcsából 4 átló húzható?
3; Mekkora a 7 oldalú konvex sokszög belső szögeinek összege?
4; Mekkora a 9 oldalú konvex sokszög külső szögeinek összege?
5; Mekkora a szabályos sokszög egy belső szögének nagysága, ha oldalainak száma: 10 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
-1

1. feladat
Bármelyik csúcsból n-3 átló húzható. n a oldalnak a jele, így 11-3=8 átló húzható egy csúcsból
2. feladat
Ez fordítva 4+3=7 oldalú a konvex sokszög
3.feladat
Belső szögek összege:(n-2)×180 fok=(7-2)×180 fok=900 fokos
4. feladat:
1 belső szög nagysága: (n-2)×180/n=(7×180)/9=140 fokos egy belső szöge
Így egy külső szöge: 180-140=40 fokos
9 oldalú, ezért 9×40 fok=360 fok a külső szögeinek összege
5. feladat:
Egy belső szög nagysága:(n-2)×180/n=8×180/10=144 fokos








-1