Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika nyomás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
580
Mekkora a nyomás a szekrény alatt, ha a súlya. 150 N, az alapterület 0,2 négyzetméter? Írd le a lépéseket is ne csak az eredményt !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Adatok:
Fny=150N
A=0,2m² (az összes nyomott felület, mind a négy lába a szekrénynek benne van)
p=?
Megoldás.
p=Fny/A
Behelyettesítek:
p=150N/0,2m²=750N/m²=750Pa
0

Adatok:
Fny=150N (a nyomóerő)
A=0,2m² ( nyomott felület)
p=?
Megj. Feltételezzük, hogy a szekrény négy lábának ez az összes felülete, mert egyébként a 0,2-nek a négyszeresével kellene számolni
A számítás menete:
p=Fny/A
Behelyettesítek:
p=150N/0,2m²=750N/m²=750Pa
0