Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
680
Egy kocka felszine 725cm2. Mekkora egy ele es mekkora a terfogata? Mennyi l viz fer ebbe a kockaba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
felszín = A = 725cm² = 6*a*a
Ebből:
725 = 6*a*a
a = 11 cm

térfogat = V = a³ = 1331 cm³
1 liter víz = 1 dm³ = 1000 cm³
Tehát 1331 / 1000 = 1.331 liter víz fér bele.
1