Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet megoldása és százalék számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
Ezeknek a feladatoknak megoldásában kérem a segítségeteket. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x²-2-3=0
x²=5
x₁=2,236
x₂=(-2,236)

A 2. feladatnak is ugyanennyi az eredménye.
x²+4-5=0
x²=1
x₁=1
x₂=(-1)

x²+8+16=0
x²=(-24)
Ennek nincs megoldása, mert semmilyen számnak nem lehet a négyzete mínusz szám.

24%=35 db
100%=145,833 db, ami 145 db, mert a 146. db még nincs meg
145-35=110 db labdát kell még legyártaniuk










-1