Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia segítség

Főoldal » Általános iskola » Kémia
339
70% ezüst és 30% rezet tartalmazó ötvözet hevítésre kénnel reagál. Milyen mennyiségű kénre van szükség ahhoz, hogy 10 g ötvözetet teljesen átalakítsunk szulfidokká?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Szulfidok, ezüst , réz
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Reakció egyenletek:
2 Ag + S = Ag2S
Cu + S = CuS

10 g ötvözetben 10*0,7=7 g ezüst és 10*0,3=3 g réz van.

2 mol ezüst 1 mol kénnel reagál
2*109 g ezüst 32 g kénnel reagál
1 g ezüst (32/218) g kénnel reagál
7 g ezüst 7*(32/218) g kénnel reagál

1 mol réz 1 mol kénnel reagál
64 g réz 32 g kénnel reagál
1 g réz (32/64) g kénnel reagál
3 g réz 3*(32/64) g kénnel reagál

Tehát 10 g ötvözet 7*(32/218) g + 3*(32/64) g = 2,53 g kénnel reagál.

2