Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatban segítséget kérek

Főoldal » Középiskola » Fizika
314
Mennyi a térerősség abban az elekromos térben, amelyben egy elektron 2,5·10¹⁴ gyorsulással mozog?
Köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, gyorsulás, térerősség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
a = 2,5 · 10¹⁴ m/s²
me- = 9,11 · 10-31 kg
qe- = -1,602 · 10-19 C
-----------------------
F = m · a
F = 9,11 · 10-31 kg · 2,5 · 10¹⁴ m/s²
F = 2,2775 · 10-16 N

E = F/q
E = 2,2775 · 10-16 N / 1,602 · 10-19
E = 1421,7 N/C
1