Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusztetel

Főoldal » Középiskola » Matematika
568
Egy haromszog a oldala 10cm, boldala 17cm, beta szoge 20fokos, a haromszog belsoszogeit szamoldki, es a c oldalanak hosszat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Szia. A c oldal az 19,4 cm alfa szög 90 fok a gamma szög 70 fok
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
0

α=90°
β= 20°
γ= 180°- (α-β)=>180°- (90°+20°)=> 70°
0

Csatoltam képet.
0