Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség kellene

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
 5-x =x-3

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, gyök
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
kikötés x-3>0 x>3
 (5-x)  =x-3
5-x=(x-3)2
5-x=x2-6x+9
0= x2- 5×+4
másodfokú megoldó képlet
x1=4
x2= 1 nem megoldás kikötés miatt
Módosítva: 6 éve
0