Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
503
Két szám aránya 6/5:4/5 összegűk98/15.Melyik ez a két szám
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Arányuk: 1,2:0,8
Összegük:98/15
Két szám összege: 1,2x+0,8x=2x
2x=98/15
x=49/15
1,2x=3,92
0,8x=2,613
Így a két szám a 3,92 és 2,613
-1

Csatoltam képet.
0