Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
x-2y=0
x-3y=0
behelyettesítő módszerrel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
x-2y=0
x-3y=0
Az 1. sorból kijön hogy ha mindkét oldalból hozzáadunk 2y-t, akkor x=2y
A 2. sorba behelyettesítjük ezt az x helyére 2y-3y=0⇒-y=0⇒y=0
Így y=0 és x=0
-1


x=0
y=0
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
0