Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria árnyék :

Főoldal » Középiskola » Matematika
1225
Egy 1,2 m hosszú bot árnyéka 150 cm hosszú egy épület árnyéka 6,4 m
Milyen magas az épület?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a bot hossza és annak az árnyéka épp úgy aránylik egymáshoz mint az épület és az árnyéka.
Tehát

1,5m/1,2m = 6,4m/X

Innen x = 6,4*(1,2/1,5) = 5,12m
-1