Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrosztatika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
445
A csatolt kép megoldását kérem.
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Írjuk fel az elektromos tér energiáját, ami végzi az elemi részecske gyorsítását. Ennek egyenlőnek kell lenni a töltött részecske mozgási energiájával.
Képletben:
U·Q=1/2·m·v²⇒v= 2*U*Q/m 
Behelyettesítve:
v=44,7m/s
A tömeget át kell váltani kg-ba (10-⁸) (10 a mínusz nyolcadikon) ,(ezzel lehet is egyszerűsíteni a gyökjel alatt) ( A negatív előjel csak arra utal, hogy negatív töltésű részecskéről van szó)
1