Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai egyenlet segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
538
24x+30y=1500
18x+24y=1170

a megoldás elvileg x=25 és y=30, de sehogy sem tudom úgy levezetni, hogy ezeket kapjam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, 9.osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet. Mindkét módszert vettétek? Küldtem mintát gyakorláshoz. Küldöm a megoldást is!!!
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet. Sajnálom, hogy közben rám írtak. Azért küldtem mintát, hogy jobban megértsd, hogy mit kell tenni egyenlő együtthatók módszerénél és mit kell tenni behelyettesítő módszernél.
A saját ppt-imből küldtem, de még nem értem rá megfilmesíteni a youtube csatornámon. Méltányosnak gondolnám, ha az én megoldásomat pötyögnéd megoldásnak. Köszi!
Módosítva: 6 éve
0

Szia
Legkönnyebben így oldhatod meg a feladatot
A kétismeretlen elsőfokú egyenlet rendszer
Egyenlő együttható módszere.
0