Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fotometriás koncentráció meghatározás

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
643
Instant kávéból 1,782 g-ot bemértünk, majd 50 ml vízben teljesen feloldottunk. Az oldat
színtelenítését követően a koffeintartalmat 273 nm-en mérjük, ahol a minta 0,19
abszorbanciaértéket mutatott. Az 5 mg/ml tartalommal addícionált mintára 0,27 az
abszorbanciaérték. Mekkora a minta koffeinkoncentrációja mg/ml-ben kifejezve?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

2
Tankönyv
Kellene ha van
Módosítva: 6 éve
0

minta abszorbancia: 0,19
addícionált minta: 0,27
5 mg/ml koncentráció változáshoz tartozó abszorbancia: 0,27-0,19=0,08
0,19-hez 0,19*5/0,08=11,875 mg/ml koncentráció tartozik.

50 ml oldatban 50*11,875 mg=593,75 mg koffein van.
1,782 g mintában 593,75mg/1,782g=333,2 mg/g koffein van.
Módosítva: 6 éve
1