Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
358
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mennyiség(liter) Alkoholtartalom(%) Alkoholtartalom(liter)
20 liter 40%-os 20×(40/100)
12 liter 60%-os 12×(60/100)
20+12=32 liter x%-os 32×(x/100)
32×(x/100)=20×(40/100)+12×(60/100)
Századokat elhagyva mindenhol:
32x=800+720
32x=1520
x=47,5 %-os
Így 47,5 %-os lesz a kapott keverék alkoholtartalma.
És 32×(47,5/100)⇒x=1520 liter
Így 1520 liter lett a kapott keverék alkoholtartalma.
Ellenőrzés:
20×(40/100)+12×(60/100)=32×(47,5/100)
8+7,2=15,2

-1