Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

átlag

Főoldal » Középiskola » Matematika
1044
A regisztráltak egy része vásárol is a webáruházban. A vásárlók között a 28 év alattiak
éppen kétszer annyian vannak, mint az 55 évesnél idősebbek. A 28 év alattiak az elmúlt
időszakban összesen 19 325 700 Ft, az 55 év felettiek 17 543 550 Ft értékben vásároltak. Az 55 év felettiek átlagosan 2410 Ft-tal költöttek többet, mint a 28 év alattiak.
c) Számítsa ki, hány 55 év feletti vásárlója volt a webáruháznak, és adja meg, hogy
ezek a vásárlók átlagosan mennyit költöttek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
1

xy=17 543 550
2x(y-2410)=19 325 700

2 ⋅17 543550 − 4820x =19 325 700

4820x = 15 761 400
x = 3270

y = 17 543550 / 3270 = 5365

A webáruháznak 3270 olyan vásárlója volt, aki 55
évnél idősebb, és ők átlagosan 5365 Ft-ot költöttek.
1