Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
585
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Hány gramm natúr joghurt?
Nem látszik pontosan.
-1

4.feladat: Mennyiség(g) Gyümölcstartalom(%) Gyümölcstartalom(g)
1.sor: 500g 20% 500×(20/100)
2.sor: 300g 0% 300×(0/100)
3.sor: 500+300=800g x% 800×(x/100)
800×(x/100)=500×(20/100)+300×(0/100)
Elhagyva mindenhol a századokat: 800x=10000
x=12,5%
a,
0 % a natúr joghurt gyümölcstartalma
b,
800×(12,5/100)=100 gramm gyümölcs van
c,
800×(x/100)=500×(20/100)+300×(0/100) ez az egyenlet
d,
12,5 %-os
-1