Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek, nem értem

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. feladat
a,
25×(30/100)=7,5 kg
b,
243×(5/100)=12,15 liter
c,
10×(18/100)=1,8 dkg
d,
750×(15/100)=112,5 g
2. feladat:
a,
x×(48/100)
b,
68,5×(t/100)
c,
x×(20/100)
d,
3×(t/100)
-1

Csatoltam képet. Mivel nem írtam ki, hogy dolgozok rajta, és közben beszélgettem a fiammal telefonon, így kérlek Weisz Olga válaszát jelöld megoldásnak, mivel hamarább válaszolt nálam. Szerettem volna elmondani neked, hogy a youtube csatornámon a matek mesék sorozatomban a százalékszámításról is mondok mesét. Ha van időd és kedved, kérlek nézd meg. Hátha segít a megértésben. Köszönöm.
https://www.youtube.com/watch?v=HBR2IjbGjTI&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=8
Módosítva: 6 éve
0