Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos lenne, köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
1974
Egy webáruházba való belépés előzetes regisztrációhoz kötött, melynek során a regisztráló életkorát is meg kell adni. Az adatok alapján a 25 560 regisztráló közül 28 évesnél
fiatalabb 7810 fő, 55 évesnél idősebb 4615 fő, a többiek 28 és 55 év közöttiek.
a) Készítsen a létszámadatok alapján kördiagramot, kiszámítva a három körcikkhez
tartozó középponti szögeket is!
A webáruház üzemeltetői a vásárlói szokásokat szeretnék elemezni, ezért a regisztráltak
közül véletlenszerűen kiválasztanak két személyt.
b) Adja meg annak valószínűségét, hogy az egyik kiválasztott személy 28 évesnél fiatalabb, a másik 55 évesnél idősebb!
A regisztráltak egy része vásárol is a webáruházban. A vásárlók között a 28 év alattiak
éppen kétszer annyian vannak, mint az 55 évesnél idősebbek. A 28 év alattiak az elmúlt
időszakban összesen 19 325 700 Ft, az 55 év felettiek 17 543 550 Ft értékben vásároltak. Az 55 év felettiek átlagosan 2410 Ft-tal költöttek többet, mint a 28 év alattiak.
c) Számítsa ki, hány 55 év feletti vásárlója volt a webáruháznak, és adja meg, hogy
ezek a vásárlók átlagosan mennyit költöttek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet. Kedves Eszter. Ajánlom figyelmedbe, hogy a youtube csatornámon a statisztikát, és a mintavételes feladatokat is magyarázom. Ha van kedved, nézz bele. Köszi.
https://www.youtube.com/watch?v=SwR6CZXYlUw
https://www.youtube.com/watch?v=BWuVICYxKcQ&t=499s
Módosítva: 6 éve
1