Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
505
Mekkora a súlya egy 50 kg-os embernek a Földön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
50 kg×9,81 m/s²=490,5 N a súlya
-1

légüres térben:
50 kg * 9,81 m/s2 = 490,5 N

Figyelembe véve a levegő felhajtó erejét:
Az ember átlagos sűrűsége: 1025 kg/m3
A levegő sűrűsége: 1,3 kg/m3

Egy 50 kg-os ember által kiszorított levegő térfogata:
50 kg / 1025 kg/m3 = 0,049 m3

Ennek a súlya: 0,049 m3 * 1,3 kg/m3 * 9,81 m/s2=0,62 N

Így az 50 kg-os ember súlya 490,5-0,62 = 489,88 N
1